Onze missie

het verhaal achter social sandwiches:
donaties + kwaliteit.

quote-icoon-artboard-01

Missie achter Social Sandwiches

“Wij zijn niet alleen op zoek naar de beste smaak en kwaliteit, maar leggen wij onszelf ook de verantwoording op iets terug te doen voor deze wereld. Ons team richt zich op twee uitdagingen; de strijd tegen ondervoeding en de transitie naar duurzame voedselconsumptie en -productie. Met onze klanten helpen wij door maaltijden te doneren, ondervoeding tegen te gaan en productketens van ingrediënten transparant te maken. We noemen dit concept Social Sandwiches.”

 – Jorik Hofland, mede-oprichter

Waarom wij de strijd aangaan tegen ondervoeding en onverantwoordelijke voedselconsumptie en -productie.

Social Sandwiches

Ondervoeding
Dagelijks sterven er 8500 kinderen aan hongersnood en wereldwijd lijden er bijna 2 miljard mensen aan verschillende vormen van ondervoeding. Het merendeel leeft in Zuid-Azië of Afrika. Door ondervoeding wordt de groei van 1 op de 3 kinderen in ontwikkelingslanden belemmerd. Dit betekent dat hun lichaam zich als gevolg niet volledig ontwikkelt. Met een groeiende bevolking en veranderende diëten wordt deze uitdagingen alleen maar groter.

Onverantwoorde voedselconsumptie en -productie
De verwachte stijging in de voedselbehoeften vraagt om een verschuiving naar een duurzame voedselconsumptie en –productie. Om de wereld te voeden moet er veel meer voedsel verbouwd worden, terwijl negatieve milieueffecten moeten verminderen. Er is geen ruimte voor onverantwoordelijke producten. Mensen moeten worden aangemoedigd om over te schakelen naar voedzame en veilige voeding met een lage ecologische voetafdruk.

Social Sandwiches

Ons team

Wij bereiden en verzorgen smaakvolle lunches. Door slim te werken maken we goed eten toegankelijk voor een grote groep mensen. De inzet van technologie en maatschappelijke betrokkenheid helpt om dit te bereiken.

Bij ons werken?

jorik hofland
Rick Hofland Social Sandwiches
Michiel Heerkens
Sara Cornelissen Social Sandwiches
Isidor ten Hooven
Luca Bloem Impactmaker
Cristina Margarita ImpactMaker