Onze

Social Sandwiches: broodjes met een positieve impact.

Onze Social Impact

“Als sociale onderneming hebben wij een missie met verantwoordelijkheid; wij zetten tijd, netwerk, middelen en onze kennis over eten in om de strijd aan te gaan tegen ondervoeding en te helpen bij de transitie naar duurzame voedselconsumptie- en productie. Dat vraagt om toelichting. Het meten van sociale impact staat in de kinderschoenen, juist daarom voelen wij de noodzaak om zo duidelijk mogelijk te communiceren over de investeringen en resultaten die ons team in samenwerking met klanten en partners realiseert. Op onze blog vertellen wij meer over onze plannen en vooruitzichten.”

 – Sjors Verduijn, communicatie & impactmaker

Facts & figures over onze social impact

Gedoneerde maaltijden voor weeskinderen.

Voor elke lunch die wij verzorgen doneren wij een maaltijd aan een weeskind. Klanten en partners ontvangen per kwartaal een impact specificatie. Op de langere termijn zetten wij onze expertise omtrent voeding ook in om de kwaliteit van het eten van de kinderen te verbeteren binnen de beperkte mogelijkheden.

Totaal gedoneerd

In kwartaal 1 2017

Foodprogramma tegen ondervoeding.

Wij zetten tijd, netwerk en onze kennis over eten in om de kwaliteit van het eten in weeshuizen te verbeteren en ondervoeding tegen te gaan. Ons team besteedt 5% van zijn tijd aan het groeien van het impactnetwerk en het ontwikkelen van het foodprogramma.

geïnvesteerde tijd (uren): 375

opgebouwd netwerk (personen): 6

impactprojecten gestart: 1

Ingrediënten met keurmerk

Transparante productketens

Geïnvesteerde uren

Transparante productketens.

Op dit moment gebruiken wij meer dan 70 ingrediënten die voldoen aan de strengste eisen voor dierenwelzijn en milieu. Maar als bedrijf willen wij de productketens van de ingrediënten waarmee wij werken echt kennen, daarom verdiept ons team zich wekelijks in de herkomst, duurzaamheid en transparantie van ons assortiment.

Onze projecten

Per september 2016 is het eerste Social Impact project van start gegaan via een samenwerking in Haïti. Op dit moment zijn wij in gesprek om ook projecten te starten in Nepal en Afrika. Ons hoofddoel is om partner stichtingen structureel van eten en kennis over eten te voorzien.

Ontdek meer
Social impact
Social Impact project Nepal, de hof van eden