Ons verhaal

het verhaal achter social sandwiches:
donaties + kwaliteit.

Kleine broodjes, grote missie

In het Westen zijn we doorgeslagen met het versimpelen van dagelijks eten. Terwijl we juist in Europa een ontzettend ontwikkelde keuken hebben. Het is toch zonde dat we die kwaliteit niet tegenkomen op de werkvloer of wanneer we iets te eten willen halen. We moeten terug naar de kern: puur en kwalitatief eten.

Social Sandwiches maakt unieke gerechten als Siciliaanse caponata en Franse Coq au vin toegankelijk in combinatie met brood. Brood is de ideale manier om gerechten makkelijk te eten en laagdrempelig verrassende smaken te introduceren. Net als in een goed restaurant combineren wij verse ingrediënten met de juiste expertise, daarom is het niet alleen mogelijk om kwaliteit te bieden, maar is het eten ook nog vele malen gezonder.

Tijdens het reizen realiseerden wij ook hoe bevoorrecht wij zijn om überhaupt over kwaliteit van eten na te mogen denken. Dagelijks eten is niet voor iedereen beschikbaar, laat staan om bij te dragen aan onderdelen van kwaliteit, als duurzame consumptie en transparantie in de voedselketen. Social Sandwiches wil daarom koploper worden in kwaliteit en iets terug doen voor plekken waar eten minder toegankelijk is. Voor elke lunch die we verkopen geven wij een maaltijd weg. Op dit moment hebben we samen met klanten en partners al zo’n 20.000 maaltijden gedoneerd in Haïti.

social sandwiches
kernwaarden.

social impact

in cijfers.

Onze impact richt zich op de transitie naar goede en duurzame voedselconsumptie en de strijd tegen ondervoeding.

Quality products on the menu

Of them inspired by cultures

Fresh ingredients

Ingredients source validated

% are sustainable

Companies loving our lunches

Donated meals

Children being supported

team
verschil als kracht.

Wij zijn een sterk multidisciplinair team. Wij maken eten in onze keuken, bereiden ambachtelijke producten, fotograferen en schieten video’s.  Wij maken impact hier en aan de andere kant van de wereld. Samen met onze klanten maken wij eten tot een beleving met impact.

Bij ons werken?

jorik hofland
Rick Hofland Social Sandwiches
Sara Cornelissen Social Sandwiches
Isidor ten Hooven
Luca Bloem Impactmaker
Cristina Margarita ImpactMaker