Menu

Kleine gerechtjes op brood, vers bereid en afgemaakt met pesto’s & noten.

Lunch menu

“Jorik en ik hebben veel gereisd en in het buitenland hebben we de lekkerste gerechten gegeten. Gekarameliseerde walnoten op een Franse markt, gerookte wilde zalm bij mijn broer in Canada en vers gemaakte hummus in Israël. In Nederland bedachten we dat we iets met deze inspiratie wilden doen; iets typisch Nederlands en alledaags combineren met de smaken die we in het buitenland tegenkwamen. Mooie producten voor iedereen beschikbaar maken in een simpele vorm; als broodje of eigenlijk kleine gerechtjes op brood.”

– Rick Hofland, mede-oprichter

Zo werkt het

Vega


Vegetarische Broodjes

Bretonse Brie
Brie uit Bretagne met ijsbergsla, gebakken gekruide appel & met honing gekarameliseerde walnoten

Caprese
Buffalo mozzarella met gekonfijte basilicum – honing  tomaatjes, rucola, & pijnboompitten

Gebakken Paddenstoelen
Gebakken paddenstoelen met tijm, knoflook en crème de cassis, rucola & met honing gekarameliseerde walnoten

Gegrilde Groenten
Gegrilde courgette en aubergine met pesto van geroosterde paprika, rucola & pompoenpitten

Geitenkaas
Zachte geitenkaas met gekonfijte vijgen, cranberries, walnoten, tuinkers & balsamicosiroop

Gemarineerde Tofu
Gemarineerde tofu met gember en pinda, huisgemaakte atjar, ijsbergsla & Indonesische noten.

Geroosterde Pompoen
Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta met rucola & dukkah van noten en kruiden

Groene Asperges
Groene asperges met limoenmayonaise, gekookt ei, rucola & geschaafde pecorino

Hummus Beiruti
Hummus van verse kikkererwten met een salsa van tomaatjes, paprika en komkommer, groene chili, rucola & sesamzaadjes

Spinazie & Ricotta
Roergebakken spinazie met knoflook, sud ’n sol tapenade, ricotta, parmezaan & pijnboompitten

Tuinbonen & Munttapenade
Tuinbonenpesto met munt, pecorino, rucola & geroosterde amandelen

Utrechtse Kaas
Ambachtelijk belegen Doruvael kaas met Dijonmosterd – mayonaise, ijsbergsla & alfalfa

Zoete Aardappel
Zoete aardappelchips uit de oven met ricotta, peterselie, parmezaan, ijsbergsla & gekarameliseerde pecannoten

Gele Biet
Carpaccio van gele biet met venkel, landcress & een notenmengsel van hazelnoten en zonnebloempitten


Vlees Broodjes

Prosciutto Crudo
Prosciutto met mascarpone, sud ’n sol tomaatjes, balsamico-siroop, rucola & pijnboompitten

Vitello Tonnato
Carpaccio van gebraden kalfsfilet afgemaakt met tonijn-citroen-crème, rucola & kappertjes

Teriyaki Kip
Japanse teriyaki kippendij met roergebakken paksoi, taugé & cashewnoten

Lamslende
Gemarineerde lamslende met een ratatouille van gegrilde groente, pijnboompitten & rucola

Beenham
Beenham met spicy apple chutney, knapperige ijsbergsla, cornichons crème fraîche & gekarameliseerde walnoten

Carpaccio van Runderhaasjes
Handgesneden diamanthaas verfijnd met basilicum pesto, parmezaan, rucola & pijnboompitten

Curry Beef
Pulled curry beef met mascarpone, kimchi van daikon, taugé en boontjes & huisgemaakte seroendeng

Gegrilde kippendij
Gegrilde kippendij met gekonfijte uitjes, radijsscheuten, romano sla & geroosterde knoflook sesamzaadjes

Gebakken Eendenborst
Gebakken eendenborst met wilde paddenstoelen, rucola & met honing gekarameliseerde peer en walnoten

Vis Broodjes

Albacore Tonijn
Sashimi van lijngevangen tonijn met ijsbergsla, wakame, geroosterde sesamdressing & wasabi furikake

Gravad Lax
Carpaccio van zalm met dille-mosterd crème fraîche, knapperige ijsbergsla & kappertjes

Scampi’s
Gegrilde scampi’s met muntpesto, avocado, ijsbergsla & gehakte cashewnoten

Pijlstaartinktvis
In witte wijn gesmoorde pijlstaartinktvis, tuinkruiden, witte asperges, ijsbergsla & hollandaise saus

Wilde Zalm
Ceviche van rode Sockeye zalm met lemongrass, chili peper, koriander &  ijsbergsla

Gluten- en/of lactosevrije Broodjes

Zoete Aardappel
Zoete aardappelchips uit de oven met ricotta, peterselie, parmezaan, ijsbergsla en gekaramelliseerde pecannoten (glutenvrij)

Wilde Zalm
Ceviche van rode Sockeye zalm met lemongrass, chili peper , koriander & ijsbergsla (glutenvrij)

Prosciutto Crudo
Prosciutto met mascarpone, sud ’n sol tomaatjes, rucola & pijnboompitten (glutenvrij)

Gegrilde Groenten
Gegrilde biologische courgette en aubergine, zoete-paprika pesto, rucola & pompoenpitten (lactosevrij)

Gravad Lax
Carpaccio van zalm met  knapperige ijsbergsla en kappertjes (lactosevrij)

Curry Beef
Pulled curry beef met kimchi van daikon, taugé en boontjes & huisgemaakte seroendeng (lactosevrij)

Huisgemaakte salades

Aziatische Noedelsalade
Salade van  knapperige gewokte groenten met eiernoedels, gekarameliseerde tempeh, geroosterde cashewnoten & koriander-limoendressing

Couscous salade
Salade van 2 kleuren couscous & wilde spinazie met doperwten, rozijnen, paprika, komkommer, tomaatjes, courgette, mint & tahini – citroendressing

Geroosterde Bieten Salade
In balsamico-honing gebakken bieten en wortel met groene linzen, rucola, wilde spinazie, feta, cranberries, hazelnoten & mosterd-honing dressing

Geroosterde Pompoen Salade
Salade van geroosterde pompoen met  bulgur, chilivlokken, wilde spinazie, feta, tomaatjes,  abrikozen, dukkah & tahini -citroen vinaigrette

Salade van Gegrilde Groenten
Salade van gegrilde groenten met orecchiette, rucola, sud ’n sol tomaatjes, geroosterde pompoenpitten, olijven, gehakte parmezaan & balsamico–pesto dressing

Salade van Bospaddestoelen
Salade van bospaddestoelen gebakken met knoflook en tijm, bulgur, mesclun sla, rucola, gehakte  Pecorino, met honing gekarameliseerde walnoten & frambozen-noten vinaigrette

Verse soepen

Franse Mosterdsoep
Mosterdsoep van dijon mosterd, prei, peterselie, sjalotjes, knolselserij & venkel room

Courgette Soep
Courgettesoep met tuinerwten, room, witte wijn, rucola & huisgemaakte basilicum-munt pesto

Thaise Pompoensoep
Thaise licht pittige pompoensoep met kokosmelk & huisgemaakte  Aziatische pesto

Geroosterde Paprikasoep
Geroosterde paprikasoep met zoete aardappel, wortel, tijm & sherry room

Indiase Bloemkoolsoep
Indiase soep van bloemkool, kurkuma, sjalotjes, koriander & kokosmelk

Prijzen

Sandwich menu

3 Broodjes per persoon € 8.75
Glutenvrije lunch € 11.25
Lactosevrije lunch € 11.25

Aanvullend menu

Salade of verse soep € 2.95
Extra 4de broodje € 2.70
Ambachtelijke sweets € 1.75

Dranken

Arla melk € 1.45
Melk & sappen   € 1.75
Schulp sappen  € 1.95

Abonnement

3 Broodjes per persoon € 8.25
4 Crostini per persoon € 9.00
Verse snack per persoon € 4.95