Ingrediënten

Transparant over de ingrediënten in onze brood lunch.

Ingrediënten & transparantie

“Wij geloven dat transparantie een voorwaarde is als je eten verkoopt. Je moet weten wie jouw voedsel bereidt, wat er in zit en waar het vandaan komt. Kwaliteit en smaakbeleving liggen ten grondslag aan alles wat we maken en wij werken er hard aan om onze volledige productieketen inzichtelijk te maken. De keuze voor een ingrediënt wordt bepaald door een afweging tussen smaak, impact op milieu, marktaanbod en prijs. Wij gebruiken voedselkeurmerken die kwaliteit waarborgen, zoals het EKO en MSC-keurmerk.”

 – Bram van Heuvelen, operaties & impactmaker

Productcategorieën

Brood lunch

Vlees & gevogelte

Vrijwel al onze vleesproducten voldoen aan de strengste normen voor dierenwelzijn en milieu. Dit betekent dat ons vlees een keurmerk als EKO of Europees biologisch heeft. Ook komt het vlees vrijwel allemaal uit Nederland.

Brood lunch

Brood

Ons brood wordt ambachtelijk gemaakt in de Pyreneeën, Noord-Italië en lokaal in Utrecht. Het glutenvrije brood is biologisch en ons andere brood is “clean label brood”, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen gemaakt met RCR bloem.

Brood lunch

Vis & schaaldieren

Ook bijna al onze vis en schaaldieren dragen het MSC keurmerk en komen uit gebieden waar autoriteiten letten op een gebalanceerde en duurzame visvangst. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld gecertificeerde gravad lax zalm uit Noorwegen.

Brood lunch

Zuivel & eieren

Onze eieren en melk zijn 100% biologisch. Onze kazen helaas nog niet, we werken voor onze brood lunch met authentieke kazen als buffalo mozzarella en Parmezaanse kaas en in deze productgroep is er bij de biologische variant nog een groot verschil in kwaliteit en prijs.

Brood lunch

Groente & fruit

Wij hebben meer dan 40 gecertificeerde producten in groente en kruiden die veelal lokaal geproduceerd worden. Dit betekent dat 80% van onze groente en kruiden op een verantwoorde manier geteeld wordt en gecertificeerd is als biologisch, EKO of Milieukeur.

Brood lunch

Pitten & noten

De helft van onze noten en pitten voldoet aan een kwaliteitskeurmerk van het hoogste niveau. Zo werken wij met hazelnoten en walnoten van biologische oorsprong. Door de natuurlijke omstandigheden worden veel noten en pitten veelal verbouwd in Oost-Europa.

Transparant over ingrediënten

Wij willen zo helder mogelijk zijn over de herkomst van onze producten. Zo weet jij precies wat voor ingrediënten er voor onze brood lunch worden gebruikt. In de ingrediëntenlijst hieronder vind je meer informatie over de oorsprong en keurmerken van ingrediënten die wij gebruiken.

Ingredientenlijst